Кулинарни рецепти » Охлювчета с извара

 Охлювчета с извара

Продукти: (за около 50 броя)

• 150 г нискомаслена извара
• настърганата кора на 1 лимон
• 6 с.л. олио
• 6 с.л. прясно мляко
• 130 г захар
• 300 г брашно
• 1 ванилия
• 1 пакетче бакпулвер

За плънката:

100 г мармалад
50 г ситно смлени ядки

Начин на приготвяне:

Разбъркваме добре изварата, млякото, захарта и лимоновата кора. Пресяваме брашното с бакпулвера и го смесваме с изварата. Правим топка, която обвиваме в целофан и прибираме за 1 час в хладилника.

Наръсваме работната повърхност с брашно и разточваме от тестото квадратна кора с големина 40 см. Загряваме мармалада, прекарваме го през цедка, намазваме с него кората и я наръсваме с ядките.

Навиваме кората на руло, което нарязваме го на парчета с дебелина 1 см. Завиваме от тях охлювчета и ги нареждаме в намазнена тава. Печем 15 мин на 180°С. Ако искаме да хрупкат, сервираме ги веднага, но можем да ги запазим и в камерата на хладилника.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало