Продукти:
• 1 кофичка отцедено кисело мляко
• 5 с.л. майонеза
• 5 с.л. настъргана краставица
• 5 с.л. сметана
• 5 с.л. нарязани билки
• 1 с.л. ментов ликьор или ментовка
• 1 ч.л. лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме с пасатор сметаната, билките и майонезата, постепенно добавяме млякото, капем от сока и алкохола и посоляваме. Прибавяме краставицата, обработваме на бързи обороти и охлаждаме.
Прибавяме към сварени яйца, листни салати, зелени кюфтета от магданоз, грах с царевица, извара със зелении и други, печени, белени и леко начукани с чесън червени чушки, панирани парченца от сирене, сварен ориз.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...