Продукти:
• 250-300 г спанак
• 6 розички броколи
• 10-15 с.л. сметана
• 2-3 с.л. краве масло
• 2-3 стръка магданоз
• 1 с.л. дижонска горчица
• 1 щипка мащерка
• 1 щипка майоран
• бял пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спанака и броколите отделно, отцеждаме ги и слагаме в пасатора, докато са още топли. Поръсваме накълцаните зелении и разбиваме с пасатор.
Размесваме горчицата, сметаната, мекото масло и изсипваме при другите продукти. Продължаваме да обработваме, докато получим пухкава смес.
Овкусяваме и поднасяме към листна, краставична и доматена салата, варени картофи или оризови кюфтенца.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...