Продукти:
• 7-8 с.л. майонеза
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме лука и го смесваме с киселото мляко, разбито с майонезата и счукания чесън. Прибавяме сол и черен пипер на вкус и разбъркваме всичко много добре.
Този сос е особено подходящ за ястия от пиле и за лозови сарми.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...