Кулинарни рецепти » Сос от извара и каперси

 Сос от извара и каперси

Продукти:

• 250 г извара
• 1 к.ч. прясно мляко или сметана
• 2 резенчета червен лук
• 1 с.л. наситнени магданоз и зелен лук
• 1 с.л. пресен сок от червено цвекло
• 1 с.л. каперси
• 1 щипка босилек
• 1 щипка сладък червен пипер
• 1 щипка лимонова киселина
• черен пипер, индийско орехче, сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме млякото със изварата, докато получим гъста каша. Прибавяме изпечения и наситнен лук, магданоза, сока, каперсите и останалите продукти. Подправяме на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало