Продукти:
• 20 листа от киселец
• 2-3 с.л. краве масло
• 2-3 с.л. сметана
• 2 с.л. брашно
• 2-3 с.л. наситнен магданоз
• 2-3 с.л. наситнен зелен лук
• 2-3 щипки смлян бял пипер
• 2 щипки босилек
• 1 щипка индийско орехче
• 1 жълтък
• сол
• прясно мляко
Начин на приготвяне:
Задушаваме листата с малко подсолена вода и маслото. Размиваме брашното, доливаме постепенно мляко и бъркаме непрекъснато с дървена лопатка, подправяме на вкус и размесваме всички продукти. Пускаме пасатора и подправяме с жълтъка.
Сервираме с варено говеждо месо, сварени яйца или картофи.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...