Продукти: (за 4 порции)
• 4 пъстърви
• 2-3 с.л. олио
• 1 морков
• 1 парче целина
• магданоз, черен пипер
• лимонов сок, сок
Начин на приготвяне:
Посоляваме пъстървите, поръсваме ги с лимонов сок и ги оставяме да престоят 15 мин. След това ги пълним със смес от ситно нарязаните морков, целина и магданоз. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Затваряме рибите с клечки за зъби, нареждаме ги в тавичка, заливаме с олиото и печем 30 мин в умерена фурна, като от време на обливаме със соса от печеното.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...