Кулинарни рецепти » Кебап от скумрия

 Кебап от скумрия

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от скумрия
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. брашно
• 2-3 чушки от сурова туршия
• 2 домата
• 3 стръка праз
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на кубчета, посоляваме, овалваме я в брашното и пържим в сгорещеното олио. Изваждаме рибата и я разпределяме в 4 гювечета.

В същата мазнина запържваме нарязания н кръгчета праз заедно с нарязаните на ивички чушки, обелените и настъргани домати и ситно нарязан магданоз. Наливаме виното, подправяме с черен пипер и сол и разпределяме сместа в гювечетата.

Заливаме с яйцата, разбити с киселото мляко, и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало