Продукти: (за 4 порции)
• 800 г филе от скумрия
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. брашно
• 2-3 чушки от сурова туршия
• 2 домата
• 3 стръка праз
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на кубчета, посоляваме, овалваме я в брашното и пържим в сгорещеното олио. Изваждаме рибата и я разпределяме в 4 гювечета.
В същата мазнина запържваме нарязания н кръгчета праз заедно с нарязаните на ивички чушки, обелените и настъргани домати и ситно нарязан магданоз. Наливаме виното, подправяме с черен пипер и сол и разпределяме сместа в гювечетата.
Заливаме с яйцата, разбити с киселото мляко, и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...