Продукти:
• 1 кг шаран без главата
• 75 мл олио
• 30 г масло
• 200 г лук
• 100 г моркови
• малко целина
• 250 г домати
• 1 с. л. брашно
• 1-2 скилидки чесън
• черен пипер
• дафинов лист
• магданоз, сол, лимон
За заливката:
• 1 с. л. брашно
• 1 яйце
• 1-2 с. л. прясно мляко или хладка вода
Начин на приготвяне:
Посоляваме почистения шаран и го слагаме в тава.
В отделен съд сгорещяваме мазнината и в нея задушаваме ситно нарязаните лук, моркови, целина и домати. Поръсваме с брашното, подправяме с черния пипер, солта, дафиновия лист и нарязаните на дребно скилидки чесън.
Заливаме рибата със задушените зеленчуци. Отгоре нареждаме резенчета лимон и филийки домати и запичаме рибника във фурната.
Когато е почти готов, заливаме с яйцето, разбито с брашното и малко прясно мляко или хладка вода, и дозапичаме ястието. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...