Кулинарни рецепти » Рибник по славянски

 Рибник по славянски

Продукти:

• 1 кг шаран без главата
• 75 мл олио
• 30 г масло
• 200 г лук
• 100 г моркови
• малко целина
• 250 г домати
• 1 с. л. брашно
• 1-2 скилидки чесън
• черен пипер
• дафинов лист
• магданоз, сол, лимон

За заливката:

• 1 с. л. брашно
• 1 яйце
• 1-2 с. л. прясно мляко или хладка вода

Начин на приготвяне:

Посоляваме почистения шаран и го слагаме в тава.

В отделен съд сгорещяваме мазнината и в нея задушаваме ситно нарязаните лук, моркови, целина и домати. Поръсваме с брашното, подправяме с черния пипер, солта, дафиновия лист и нарязаните на дребно скилидки чесън.

Заливаме рибата със задушените зеленчуци. Отгоре нареждаме резенчета лимон и филийки домати и запичаме рибника във фурната.

Когато е почти готов, заливаме с яйцето, разбито с брашното и малко прясно мляко или хладка вода, и дозапичаме ястието. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало