Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг лефер /сом, кефал, есетра/
• 2-3 връзки магданоз
• 3-4 домата
• 1 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции и посоляваме.
Нарязваме на ситно магданоза. Разстиламе половината на дъното на тавичка и разпределяме върху него рибените порции. Покриваме с останалия магданоз и нареждаме отгоре нарязаните на кръгчета домати.
Посоляваме, заливаме с олиото и печем 30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...