Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг бяла риба
• 2 с.л. олио
• 2 скилидки чесън
• 1 ч.ч. доматен сос
• 150 г гъби
• 1с.л. лимонов сок
• магданоз, босилек
• черен пипер, сол
Нагорещяваме олиото в малък тиган на умерен огън и прибавяме ситно нарязаните магданоз, босилек и чесън. След 2-3 мин добавяме доматения сос, нарязаните гъби и варим още 5-6 мин. Подправяме с лимонов сок, сол и черен пипер.
Слагаме рибата в тавичка и заливаме със соса. Захлупваме и печем 20 мин в силна фурна.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...