Продукти: (за 4 порции)
• 600-700 г филе от хек
• 3 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1 буркан белени домати
• 4 филийки бял хляб
• 40 краве масло
• 100 г настърган кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме филенцата със сол и черен пипер и ги нареждаме в намаслена тавичка.
В друг съд задушаваме в олиото ситно нарязания лук. Прибавяме отцедените от сока домати, посоляваме и оставяме соса да поври на огъня само 1-2 мин. След това поръсваме със ситно нарязан магданоз, разбъркваме и изсипваме върху рибата. Захлупваме тавичката и печем 40 мин в умерена фурна.
Изрязваме триъгълни филии хляб, намазваме ги с маслото, поръсваме ги с настъргания кашкавал и ги запичаме на скарата. Поднасяме рибата със запечените хлебни триъгълници.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...