Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г паламуд
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 3-4 домата
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на филийки и леко го запържваме в 4-5 с.л. олио.
Осоляваме паламуда, поръсваме с червен пипер и слагаме в тавичка върху запържения лук, който сме растлали на дъното на тавичката. Отгоре покриваме рибата с обелените и дребно нарязани домати.
Доливаме останалото олио и печем паламуда около 30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...