Кулинарни рецепти » Риба със спанак

 Риба със спанак

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг бяла риба
• 1 кг спанак
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. брашно
• 1/2 к.ч. олио
• 1-2 с.л. галета
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме рибата, отстраняваме кожата и костите, накъсваме я на дребни парченца и посоляваме на вкус.

Сваряваме спанака в подсолена вода и оставяме да се отцеди. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината от олиото. Прибавяме брашното и когато се зачерви слагаме отцедения и ситно нарязан спанак и счуканите скилидки чесън. Наливаме около 1 к.ч. топла вода и оставяме сместа да поври 3-4 мин.

В намаслена тавичка нареждаме последователно ред спанак, ред риба, като най-отгоре завършваме със спанак. Поръсваме с галетата и останалото олио и запичаме 15 мин в умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало