Продукти за тестото:
• 5 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 3 с.л. вода
• 2 1/2 ч.ч. смлени бадеми
• 50 г какао
• 1 препълнена с.л. нескафе
• 3 с.л. нишесте /или брашно/
За пълнежа:
• 200 г конфитюр от ягоди
• 4 с.л. ром
За крема:
• 2 пакетчета краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 3 много пресни яйца
• 150 г шоколад
• 4 с.л. ром
За украса:
• какао
• захарни перлички
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме заедно със 100 г захар и водата. С останалата захар разбиваме белтъците на сняг и внимателно ги съединяваме с белтъците. Смесваме какаото, нишестето и кафето и ги прибавяме към яйцата. Разбъркваме леко и изсипваме в намаслена и набрашнена тавичка с диаметър около 22 см.
Печем 45 мин в предварително загрята фурна при температура 160°С. Изваждаме готовия блат от тавичката и го оставяме върху решетка да изстине. После го изрязваме във формата на осемлъчева звезда. Разрязваме звездата хоризонтално на три части.
Разбъркваме конфитюра с рома и го разстиламе между блатовете. Разбиваме размекнатото масло за крема. При непрекъснато бъркане прибавяме малко по малко захарта, след това яйцата и накрая разтопения шоколад и рома.
Намазваме с половината от крема звездата отстрани. С помощта на кръгъл шприц шприцоваме останалия крем на лентички върху звездата. Накрая поръсваме отгоре с какао и украсяваме със захарни перлички.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....