Продукти:
• 2 готови пандишпанени блата с диаметър 20 см
• 25 г безсолно краве масло
• 2 с.л. захар
За намазване:
• 120 г конфитюр от кайсии
• 30 мл вода
• сладкарска боя
За украса:
• 2 белтъка
• 400 г пудра захар
• 1-2 капки глицерин
• сокът от 1 лимон
• жълта и оранжева сладкарска боя
Начин на приготвяне:
Внимателно нарязваме единия блат на 8 еднакви триъгълни парчета, които ще бъдат лъчите на слънцето. Бием маслото с 2 с.л. захар на пухкав крем и с него слепваме триъгълниците към втория цял пандишпанов блат. Внимаваме да ги разположим симетрично.
Пасираме конфитюра и го разреждаме с оцветената в жълто вода /боя на върха на ножа/. Нанасяме пюрето с четчица равномерно върху слънцето.
С миксер разбиваме белтъците на пяна, като сипваме на части пудрата захар, така че да получим твърд сняг. Капваме няколко капки глицерин, прибавяме лимоновия сок и бием още 1 мин. Разделяме снега на 2 части и го оцветяваме в жълто и оранжево.
Със сладкарски шприц правим очички, уста, носле на слънцето, очертаваме лицето и украсяваме лъчите.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...