Продукти:
• 2 готови пандишпанени блата с диаметър 20 см
• 25 г безсолно краве масло
• 2 с.л. захар
За намазване:
• 120 г конфитюр от кайсии
• 30 мл вода
• сладкарска боя
За украса:
• 2 белтъка
• 400 г пудра захар
• 1-2 капки глицерин
• сокът от 1 лимон
• жълта и оранжева сладкарска боя
Начин на приготвяне:
Внимателно нарязваме единия блат на 8 еднакви триъгълни парчета, които ще бъдат лъчите на слънцето. Бием маслото с 2 с.л. захар на пухкав крем и с него слепваме триъгълниците към втория цял пандишпанов блат. Внимаваме да ги разположим симетрично.
Пасираме конфитюра и го разреждаме с оцветената в жълто вода /боя на върха на ножа/. Нанасяме пюрето с четчица равномерно върху слънцето.
С миксер разбиваме белтъците на пяна, като сипваме на части пудрата захар, така че да получим твърд сняг. Капваме няколко капки глицерин, прибавяме лимоновия сок и бием още 1 мин. Разделяме снега на 2 части и го оцветяваме в жълто и оранжево.
Със сладкарски шприц правим очички, уста, носле на слънцето, очертаваме лицето и украсяваме лъчите.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...