Кулинарни рецепти » Козуначена торта с аромат на роза

 Козуначена торта с аромат на роза

Продукти:

• 1 среден кръгъл козунак
• 1 пакет суха сметана
• 1 ч.ч. плодово прясно мляко
• 1 ч.ч. кокосови стърготини
• 1 к.ч. сладко или конфитюр от рози
• 1 к.ч. кокосов ликьор
• 1 с.л. сироп от малини
• 1 с.л. сироп от ягоди
• 1 с.л. розова вода
• 1 щипка суха претрита лавандула
• 1 свежа ароматна роза
• 2 щипки ванилия

Начин на приготвяне:

Остъргваме изсъхналия козунак от всички страни. Нарязваме го хоризонтално на 3-4 части, за да наподобим блатове. Разбиваме с миксер сметаната с плодовото мляко. В него слагаме, една добре измита роза да престои 10-12 минути и да пусне аромата си. Отделяме около 2 ч.ч. от сместа.

Размесваме розовата вода, ванилията, лавандулата, сиропите, стърготините и пасираното сладко от рози. Когато ги смесим, получаваме приятен на цвят крем. Разпределяме го между надупчените с вилица пластове, които напръскваме леко с белия ликьор.

Отстрани разпределяме останалия крем, а отгоре мажем със сметана, заравняваме с шпатулка и прибираме в хладилника за една нощ.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало