Продукти:
• 150 г брашно
• 2 с.л. какао
• 1 пакетче краве масло (или маргарин)
• 125 г мека кафява захар
• 2 яйца
• 2 размачкани банана
• шоколадови пръчици за гарниране
За крема:
• 175 г извара
• 2 размачкани малки банана
• 1 с.л. пресята пудра захар
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното заедно с какаото и го оставяме настрана. Разбиваме на крем маслото заедно със захарта, докато получим пухкава смес. Добавяме яйцата едно след друго, като второто яйце разбиваме предварително с 1 с.л. брашно. Добавяме останалото брашно и бананите. Разбъркваме добре и разпределяме сместа по равно в две тави с диаметър 18 см, покрити с фолио и намазани с мазнина.
Печем в предварително затоплена фурна при температура 180°С в продължение на 20-25 минути (докато тестото започне да възвръща първоначалната си форма при лек натиск с пръсти). Изваждаме блатовете от тавите и ги охлаждаме върху метална плоскост.
За да приготвим банановия крем, разбиваме изварата до получаване на гладка смес и след това прибавяме бананите и пудрата захар. Слепваме блатовете с половината от крема, а с останалата част намазваме тортата отгоре и отстрани. Разпръскваме шоколадовите пръчици по периферията на тортата.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...