Продукти:
• 150 г брашно
• 2 с.л. какао
• 1 пакетче краве масло (или маргарин)
• 125 г мека кафява захар
• 2 яйца
• 2 размачкани банана
• шоколадови пръчици за гарниране
За крема:
• 175 г извара
• 2 размачкани малки банана
• 1 с.л. пресята пудра захар
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното заедно с какаото и го оставяме настрана. Разбиваме на крем маслото заедно със захарта, докато получим пухкава смес. Добавяме яйцата едно след друго, като второто яйце разбиваме предварително с 1 с.л. брашно. Добавяме останалото брашно и бананите. Разбъркваме добре и разпределяме сместа по равно в две тави с диаметър 18 см, покрити с фолио и намазани с мазнина.
Печем в предварително затоплена фурна при температура 180°С в продължение на 20-25 минути (докато тестото започне да възвръща първоначалната си форма при лек натиск с пръсти). Изваждаме блатовете от тавите и ги охлаждаме върху метална плоскост.
За да приготвим банановия крем, разбиваме изварата до получаване на гладка смес и след това прибавяме бананите и пудрата захар. Слепваме блатовете с половината от крема, а с останалата част намазваме тортата отгоре и отстрани. Разпръскваме шоколадовите пръчици по периферията на тортата.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....