Продукти:
• 1 компот
• 1/2 ч.ч. захар
• половин пакетче краве масло
• 5 яйца
• 1 ч.ч. кристална захар
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• 1 кофичка сметана
• 2-3 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Разтопяваме захарта на светъл карамел в тава или тортена форма. Оставяме леко да се втвърди и отгоре разстиламе, предварително размекнатото масло.
Когато маслото се стегне, върху него редим отцедените плодове от компота. Отгоре заливаме със смес от яйцата, захарта, брашното, бакпулвера и ванилията.
Печем в умерена фурна и след като тортата се отвърне я заливаме със сока от компота. Отгоре намазваме тортата с разбитата с пудрата захар сметана. Гарнираме по желание.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...