Продукти:
• 1 компот
• 1/2 ч.ч. захар
• половин пакетче краве масло
• 5 яйца
• 1 ч.ч. кристална захар
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• 1 кофичка сметана
• 2-3 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Разтопяваме захарта на светъл карамел в тава или тортена форма. Оставяме леко да се втвърди и отгоре разстиламе, предварително размекнатото масло.
Когато маслото се стегне, върху него редим отцедените плодове от компота. Отгоре заливаме със смес от яйцата, захарта, брашното, бакпулвера и ванилията.
Печем в умерена фурна и след като тортата се отвърне я заливаме със сока от компота. Отгоре намазваме тортата с разбитата с пудрата захар сметана. Гарнираме по желание.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...