Продукти:
• 4-5 опаковки бишкоти
• 1 ч.ч. ппрясно мляко
• 2 с.л. захар
• 1 к.ч. кафе “еспресо”
• подсладена разбита сметана за украса
За крема:
• 4 жълтъка
• 6 с.л. захар
• 1 к.ч. кафе “еспресо”
• 2 пакетчета краве масло
Начин на приготвяне:
Смесваме жълтъците за крема със захарта и кафето и ги варим 5 мин на водна баня, като непрекъснато бъркаме. Оставяме сместа да изстине, като бъркаме от време на време, за да не хване коричка. Смесваме изстиналия крем с разбитото на пяна масло.
Разрязваме бишкотите напречно на половинки и ги потапяме в млякото, което сме смесили със захарта и кафето. Намазваме парчетата с крем и ги нареждаме изправени в широка чиния, като започваме от средата. Завършваме последния ред, като нареждаме бишкотите с изпъкналата страна навън, без да ги мажем с крем. Разстиламе останалия крем върху тортата и с помощта на щприц я украсяваме с подсладена сметана.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...