Кулинарни рецепти » Пържена зелена капия

 Пържена зелена капия

Продукти:

• 5 кг чушки
• чесън, магданоз, копър
• олио за пържене

За саламурата:

• 500 мл оцет
• 500 мл олио
• 100 г сол
• 100 г захар
• 10-15 зърна черен пипер
• 5-6 зърна бахар
• 1 дафинов лист

Начин на приготвяне:

Отрязваме дръжките на чушките, надупчваме ги с игла и ги пържим в сгорещеното олио, колкото да променят цвета си. Редим ги в буркани, като между редовете слагаме нарязан на тънки филийки чесън и наситнени магданоз и копър.

Възвираме марината от изброените продукти и щом изстине, заливаме с нея пиперките. Затваряме и съхраняваме на хладно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало