Кулинарни рецепти » Подлучени домати

 Подлучени домати

Продукти:

• 3 кг зелени домати
• 2 връзки магданоз
• 1 връзка целина
• 4 глави чесън

За маринатата:

• 500 мл оцет
• 2 ч.ч. вода
• 1 непълна ч.ч. сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме напречно доматите и ги нареждаме в по-големи буркани. Между всеки ред поръсваме от подправките.

Кипваме маринатата, изстудяваме я и заливаме доматите. Захлупваме бурканите и ги оставяме на студено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало