Продукти:
• 3 кг зелени домати
• 2 връзки магданоз
• 1 връзка целина
• 4 глави чесън
За маринатата:
• 500 мл оцет
• 2 ч.ч. вода
• 1 непълна ч.ч. сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме напречно доматите и ги нареждаме в по-големи буркани. Между всеки ред поръсваме от подправките.
Кипваме маринатата, изстудяваме я и заливаме доматите. Захлупваме бурканите и ги оставяме на студено.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...