Продукти: (за 4-5 порции)
• 1,5 кг филе от скумрия
• 250 г лук
• 250 г моркови
• 50 мл оцет
• 100 мл соев сос
• 100 мл водка
• 1 к.ч. олио
• 3-4 с.л. брашно
• сокът от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на парчета, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещеното олио.
Нарязваме на ивички лука и морковите. Прибавяме соевия сос, водката, лимоновия сок и оцета.
Оставяме маринатата да поври на огъня, пущаме рибните парчета и ги оставяме да изстинат в нея. Поднасяме рибата с варен ориз.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...