Кулинарни рецепти » Рибена салата с тиквички и чесън

 Рибена салата с тиквички и чесън

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г рибено филе
• 3 тиквички
• 3 домата
• 1 глава лук
• 5-6 скилидки чесън
• 10-12 маслини
• 1 к.ч. зехтин
• сокът от 1 лимон
• 1 с.л. оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме рибата в подсолена вода, отцеждаме и я нарязваме на малки парченца.

Сваряваме тиквичките в подсолена вода, отцеждаме и ги нарязваме на кубчета. Прибавяме нарязания на филийки лук, обелените и нарязани домати, счукания чесън, изстиналата риба и обезкостените маслини. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Разбиваме зехтина с лимоновия сок и оцета. Заливаме салатата с тази смес и поднасяме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало