Кулинарни рецепти » Зелена супа с рохко сварени яйца

 Зелена супа с рохко сварени яйца

Продукти: (за 5-6 порции)

• 250-300 г киселец
• 2 моркова
• половин глава целина
• 1 глава лук
• 2-3 корена от магданоз
• 4 с.л. краве масло
• 2 с.л. брашно
• 5-6 рохко сварени яйца
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме морковите, целината, лука и магданозените корени на дребно и ги варим в подсолена вода.

Когато почти се сварят, прибавяме киселеца. Варим още 15-20 мин и пасираме сместа.

Приготвяме запръжка от маслото и брашното, разреждаме я с малко от отцедения зеленчуков бульон и я прибавяме към пасираната смес. Наливаме такова количество вряла вода, че да получим супа с гъстотата на боза. Посоляваме и варим още 5-6 мин.

Поднасяме супата поръсена с черен пипер и с по 1 рохко сварено яйце във всяка чиния.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало