Продукти: (за 6 порции)
• 1,5 кг картофи
• 1 средно голям патладжан
• 4-5 пиперки
• 4-5 домата
• 1 пакетче краве масло
• 2 яйца
• 2-3 с.л. счукан сухар
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме, разрязваме на половинки и издълбаваме картофите.
Нарязваме на ситно издълбаната вътрешност и я смесваме с яйцата, изпечените и ситно нарязани патладжан и пиперки, половината от маслото, ситно нарязания магданоз, черен пипер, сол.
Пълним картофите със сместа, покриваме ги с кръгчета от доматите и ги нареждаме в намаслена тавичка. Поръсваме със счукания сухар, заливаме с 1 ч.ч. топла вода и останалото масло и печем до зачервяване в умерена фурна.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...