Продукти: (за 4 порции)
• 8 по-едри моркова
• 1 ч.ч.сварен стар фасул или консервиран млечен грах
• 2 с.л. масло
• 2 яйца
• 3 с.л. настърган кашкавал
• 1 ч.ч. сметана
• 1 с.л. галета, сол
Начин на приготвяне:
Почистените моркови настъргваме на едро ренде. Заливаме ги с 150 мл вода, прибавяме маслото и ги задушаваме на умерен котлон. Пасираме ги. Пасираме и боба и смесваме двете пюрета. Посоляваме.
Намазняваме и наръсваме с галета плитка тавичка. Изсипваме бобената смес. Наливаме сметаната и наръсваме печивото с настърган кашкавал и ситно смлян черен пипер. Може да сложим и няколко люспички масло. Печем в умерена фурна около 45 мин.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...