Продукти: (за 6 порции)
• 1,5 кг целина
• 1 к.ч. олио
• 2 моркова
• 2 глави лук
• 3 с.л. брашно
• 7-8 домата
• 1 лимон
• 2-3 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме целината на филийки, а лука и морковите нарязваме на ситно. Обелваме половината от доматите и ги настъргваме на едро ренде.
Затопляме на тих огън половината от олиото и последователно задушаваме до омекване лука, морковите, целината и настърганите домати. От време на време наливаме по малко топла вода.
След като всичко омекне, изсипваме продуктите в тавичка. Прибавяме скилидките чесън, дафиновия лист, черен пипер, оцет и сол на вкус. Заливаме с кашица от препеченото и размито в студена вода брашно, покриваме с останалите домати, нарязани на кръгчета, и поръсваме ситно нарязания магданоз.
Заливаме ястието с останалото олио, нареждаме отгоре лимонови резенчета, на които сме отстранили кората и семената и печем 30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...