Продукти:
• 1 кг картофи
• 500 г домати
• 2 китки магданоз
• 1 к.ч. ориз
• 3/4 ч.ч. олио
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
За заливката:
• 2 скилидки счукан чесън
• 1 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на кръгчета. Разбъркваме ги с ориза, нарязаните домати и магданоз, черния пипер.
Слагаме в сместа дафиновия лист, а след него – олиото. Посоляваме и заливаме с гореща вода.
Печем ястието в тавичка на умерена фурна. Малко преди да го извадим, заливаме със счукания чесън.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...