Кулинарни рецепти » Мусака с моркови

 Мусака с моркови

Продукти: (за 4 порции)

• 7-8 полусварени моркова
• 4-5 с.л. мазнина
• 1 глава лук
• 500 г кайма /смес/
• 1-2 с.л. ситно нарязани листа от целина
• 1 ч.ч. месен бульон
• черен пипер, сол

За заливката:

• 3 яйца
• 3 с.л. сметана
• 1 пакетче сирене “Крема”

Начин на приготвяне:

Запържваме леко ситно нарязания лук в сгорещената мазнина, прибавяме каймата и задушаваме. Като се изпари водата, подправяме с целината, черен пипер и сол и разбъркваме добре.

В намаслена тавичка нареждаме половината от нарязаните на кръгчета моркови, отгоре разтиламе каймата и покриваме с останалите моркови. Заливаме с бульона и печем 30 мин в умерена фурна.

След това залиливаме ястието със смес от яйцата, сметаната и сиренето, която сме разбили с миксер, и слагаме за още няколко минути във фурната, за да се запече заливката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало