Продукти:
• 2 кг свински котлети (цяло парче)
• 5 стръка праз лук
• 100 г пушена сланина
• 100 г обелени печени фъстъци
• половин връзка магданоз
• 5 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото и го подсушаваме. Измиваме почистения праз и го нарязваме на парченца. Измиваме магданоза и го оставяме да изсъхне. Натрошваме фъстъците на едро.
С остър нож надупчваме месото на много места. Във всеки разрез боцваме по малки парченца сланина и посоляваме.
Слагаме месото в огнеупорен съд и го заливаме със сгорещено олио. Захлупваме и печем 20 мин в загрята до 220 градуса фурна. Намаляваме градусите до 200 и без да отхлупваме, печем още 30 минути.
Изваждаме ястието от фурната и го поръсваме с фъстъците и магданоза, нарязан ситно. Около месото нареждаме праза, посоляваме, заливаме с 1 кафена чаша топла вода и връщаме ястието във фурната да се допече и позлати.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...