Кулинарни рецепти » Сарма кебап

 Сарма кебап

Прoдукти:

• 1 кг свинско месо
• 2-3 глави лук
• 3 домата
• стерилизирани гъби
• 1 кисела зелка
• черен пипер
• червен пипер
• 100 г кашкавал
• олио
• масло
• сол

Начин на приготвяне:

Отделяме зелевите листа, изрязваме дебелата част и оставяме да се отцедят. Нарязваме месото на кубчета и го задушаваме в мазнината заедно с нарязания лук. Към тях прибавяме настърганите домати, червения и черния пипер и нарязаните гъби.

Взимаме отцедените зелеви листа, слагаме от плънката и завиваме на големи сарми. Нареждаме ги в намазнена тава и запичаме във фурната, докато се получи червена коричка. Към края на печенето върху всяка сарма настъргваме кашкавал, слагаме парченце масло и отново запичаме.

Автор: Захаринка Воденичарова

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало