Кулинарни рецепти » Яхния с маслини

 Яхния с маслини

Продукти:

• 2 глави лук
• 25 маслини
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. доматено пюре
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме ситно лука и го запържваме в олиото. Прибавяме брашното, предварително препечено на сух тиган и размито с 1 к.ч. хладка вода.

След няколко минути слагаме доматеното пюре, размито с 1 к.ч. топла вода, поръсваме с червения пипер, наливаме 1 1/2 ч.ч. гореща вода и варим на умерен огън.

Отделно заливаме маслините с вряла вода и ги оставяме така 10 минути. Отцеждаме ги и прибавяме към ястието заедно с черния пипер. Варим на тих огън, докато яхнията остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало