Продукти:
• 12 сухи чушки
• половин малка кисела зелка
• 4 с.л. олио
• 1 глава лук
• 2-3 домата
• 1 морков
• 1 к.ч. ориз
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме чушките във вряла вода и ги обелваме.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме нарязаното зеле, обелените и нарязани домати, настъргания морков и ориза. Посоляваме леко и пълним чушките с тази смес.
Нареждаме чушките в тенджера, притискаме ги с чиния и наливаме хладка вода, която да ги покрие. Варим на тих огън до готовност.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...