Продукти: (за 4 порции)
• 1 средно голяма кисела зелка
• 500 г кайма /смес/
• 1 глава лук
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 яйца
• 1 1/2 ч.ч. кисело мляко
• зелев сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ивички и го задушаваме в равни части вода и зелев сок. Когато омекне, прибавяме 1 к.ч. олио и го запържваме.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в отделен съд в останалото олио. Когато порозовее, прибавяме каймата и също я запържваме. Поръсваме червения и черния пипер.
Покриваме дъното на тавичка с половината от зелето. Върху него разстиламе каймата, а върху каймата – останалото зеле. Наливаме гореща вода, колкото да покрие продуктите, и печем в умерена фурна.
Заливаме готовата кайма с яйцата, разбити с киселото мляко, и допичаме десетина минути в силна фурна.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...