Продукти:
• 250 г брашно
• 15 г краве масло
• 2 ябълки
• 3 праскови
• 3 кайсии
• 5 сини сливи
• 1 ч.ч. сироп от малини
• 1 щипка канела
• 2-3 с.л. пудра захар
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Омесваме тесто с брашното, маслото, солта и 1/2 ч.ч. вода. От тестото разточваме две кори, като едната е по-голяма. Обелваме плодовете и ги нарязваме на четвъртинки, а сливите - на половинки. Наливаме към тях сиропа, добавяме канелата и захарта.
Застиламе намаслена тавичка с по-голямата кора, така че да се покрият и стените на тавичката. Изсипваме сиропа с плодовете и покриваме с втората кора. Защипваме добре краищата на двете кори така, че плодовете да се покрият напълно.
Печем на водна баня при умерен огън около 2 часа. Сервираме пудинга топъл, поръсен с пудра захар.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...