Кулинарни рецепти » Плодов пудинг с малинов сироп

 Плодов пудинг с малинов сироп

Продукти:

• 250 г брашно
• 15 г краве масло
• 2 ябълки
• 3 праскови
• 3 кайсии
• 5 сини сливи
• 1 ч.ч. сироп от малини
• 1 щипка канела
• 2-3 с.л. пудра захар
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Омесваме тесто с брашното, маслото, солта и 1/2 ч.ч. вода. От тестото разточваме две кори, като едната е по-голяма. Обелваме плодовете и ги нарязваме на четвъртинки, а сливите - на половинки. Наливаме към тях сиропа, добавяме канелата и захарта.

Застиламе намаслена тавичка с по-голямата кора, така че да се покрият и стените на тавичката. Изсипваме сиропа с плодовете и покриваме с втората кора. Защипваме добре краищата на двете кори така, че плодовете да се покрият напълно.

Печем на водна баня при умерен огън около 2 часа. Сервираме пудинга топъл, поръсен с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало