Продукти:
• 500 г кестени
• 500 мл прясно мляко
• 100 г захар
• 2 ванилия
• 3 яйца
• 1 с.л. краве масло
• 1 к.ч. нарязани бадеми
• 4-5 с.л. мармалад
• 1-2 с.л. коняк
• захар с ванилия за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелваме кестените и ги варим до омекване. Леко обелваме вътрешната им кафява люспа, докато са още топли. Така приготвени ги сварявани с млякото, захарта и ванилията. Пресоваме ги и кипваме полученото пюре с маслото. Щом се охлади, прибавяме един по един жълтъците, а след тях и разбитите на сняг белтъци.
Разбъркваме леко сместа и я изсипваме в намаслена форма. Варим пудинга на водна баня. Намазваме готовия пудинг с мармалада, разреден с коняка, поръсваме със ситно нарязаните и леко запечени бадеми и със пресята с ванилия пудра захар.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...