Кулинарни рецепти » Пудинг с козуначени кифли

 Пудинг с козуначени кифли

Продукти:

• 5 козуначени кифли или 500 г козунак
• 500 г ябълки
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 3 с.л. пудра захар
• половин пакетче канела
• 50 г краве масло
• 3 с.л. галета
• настъргана кора от лимон

Начин на приготвяне:

Кифлите и почистените и обелени ябълки се нарязват на тънки филийки и се нареждат на пластове в намазана с масло и поръсена с галета форма, като се ръсят с галетата, размесена с 2 с.л. пудра захар. Завършва се с пласт от кифли.

Така приготвеният пудинг се залива със смес от разбитите в останалата захар яйца, млякото и настърганата лимонова кора, поръсва се с останалата галета, изпържена в масло, и се пече в умерена фурна.

Пудингът се поднася поръсен със сироп или пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало