Продукти:
• 1 кг готово тесто
• 450 мл обикновена сметана
• индийско орехче
• половин пакетче канела
• 2 големи яйца
• 2 жълтъка
• 30 г захар
• 2 ч.л. розова вода (по желание)
Начин на приготвяне:
Разточваме тестото и го слагаме да се пече в плитка тава, от която след това ще можем лесно да го извадим. Надупчваме с вилица и печем 10-15 мин при температура 200С, докато хване лека коричка.
Разбиваме сметаната заедно с индийското орехче и канелата, прибавяме разбитите със захарта яйца и жълтъци, разбъркваме, ароматизираме с розовата вода и изсипваме сместа върху тестото.
Печем отново около 30-40 мин при температура 160С. Можем да поднесем пудинга както топъл, така и студен.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...