Кулинарни рецепти » Богата бобена салата

 Богата бобена салата

Продукти:

• 200 г сварен дребен боб
• 180 г нахут от консерва
• 200 г сварен едър шарен фасул
• 250 г плосък зелен фасул
• 1-2 глави лук
• 1 голяма червена чушка
• 2-3 стръка целина с листата
• сол, червен пипер
• гранулирана горчица
• олио, оцет
• няколко стръкчета магданоз

Начин на приготвяне:

Сварените поотделно видове стар фасул отцеждаме. Възвираме 1 л подсолена вода и бланшираме 15 мин почистения и нарязан на парченца зелен фасул. Отцеждаме го в гевгир и го обливаме със студена вода.

Нарязания на тънки шайби лук претриваме със сол и изплакваме на течаща вода. Почистената от семките чушка нарязваме на ромбчета, а стеблата и листата целина наситняваме. Отцеждаме нахута от маринатата.

В дълбока купа смесваме изброените продукти. Пасираме горчицата с олиото, добавяме оцета, сол и черен пипер. Разбъркваме хубаво и с този дресинг заливаме салатата.

Разбъркваме и оставяме да престои на хладно 1-2 часа. Гарнираме салатата с маслини и стръкчета магданоз.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало