Продукти:
• 2 връзки лапад
• 1 кг картофи
• 2-3 глави лук
• 1 връзка магданоз
• 3-4 стръка джоджен
• 2-3 стръка тарос
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. пасирани домати от консерва
• 1 ч.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол
За заливката:
• 2-3 яйца
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на кубчета и ги поръсваме с черния пипер. Нарязваме лапада на ивички и го задушаваме заедно с ориза и ситно нарязаните зелени подправки.
В намаслена тавичка разстиламе 1 пласт картофи, заливаме с доматите и разпределяме лапада върху картофите. Отгоре покриваме с останалите картофи и заливаме с прясното мляко, разредено с 1 к.ч. вода.
Запичаме до зачервяване и заливаме с киселото мляко, разбито с брашното и яйцата. Слагаме отново във фурната, за да хване ястието златиста коричка.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...