Продукти:
• 1 кг телешко месо
• 1/2 ч.ч. растително масло
• 3 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.ч. вино
• 1 ч.ч. вода
• 2-3 дафинови листа
• 1 стрък чубрица
• 700 г арпаджик,
• 2 глави чесън
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, бахар, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парченца и задушаваме в мазнината и малко вода заедно със ситно нарязания лук. След омекването на лука прибавяме доматеното пюре, брашното, червения пипер и сол на вкус.
Заливаме месото с виното и водата и варим заедно с дафиновия лист, бахар и черен пипер на вкус, както и ситно нарязаната чубрица.
Когато месото е почти готово, прибавяме изчистения арпаджик и обелените скилидки чесън. Доваряваме ястието на тих огън и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...