Кулинарни рецепти » Месо със зимни зеленчуци

 Месо със зимни зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г свинско месо
• 2 с.л. мазнина
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 2 стръка праз
• 4 моркова
• 4 картофа
• 100 г стерилизирани домати
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, чубрица, сол

Начин на приготвяне:

В отворена тенджера под налягане сгорещяваме мазнината.

Нарязваме месото на хапки, овалваме хапките в брашното и ги пускаме в тенджерата. Разбъркваме и прибавяме ситно нарязаните лук и чесън, както и нарязаните на кръгчета праз, моркови и картофи. Посоляваме, поръсваме с червен пипер, слагаме обелените и настъргаме домати и заливаме с топлия бульон.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 20 мин. Когато ястието се свари, отваряме капака и поръсваме със стрита чубрица и смлян черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало