Кулинарни рецепти » Месо по бохемски

 Месо по бохемски
(Чехия)

Продукти:

• 500 г овнешко месо
• 500 г картофи
• 2 големи глави лук
• 1-2 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на големи кубчета и го запържваме в сгорещената мазнина заедно с едро нарязания лук. Посоляваме, поръсваме с червен пипер и наливаме вряла вода, която да покрие продуктите.

Захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато месото поомекне. После разстиламе отгоре нарязаните на кубчета картофи, доливаме още малко гореща вода и варим, докато бульонът остане наполовина.

Автор: Иван Иванов

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало