Продукти: (за 4 порции)
• 400 г сирене
• 4 домата
• 1 глава лук
• 4 яйца
• половин пакетче краве масло
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в 1 с.л. масло. Отстраняваме от огъня и прибавяме обелените и настъргани домати, натрошеното сирене и разбитите яйца.
Разбъркваме и разпределяме сместа в 4 гювечета, на дъното на които сме сложили парченца от маслото. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...