Продукти: (за 4 порции)
• 400 г сирене
• 4 домата
• 1 глава лук
• 4 яйца
• половин пакетче краве масло
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в 1 с.л. масло. Отстраняваме от огъня и прибавяме обелените и настъргани домати, натрошеното сирене и разбитите яйца.
Разбъркваме и разпределяме сместа в 4 гювечета, на дъното на които сме сложили парченца от маслото. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...