Кулинарни рецепти » Домати със сос Бешамел

 Домати със сос Бешамел

Продукти: (за 4 порции)

• 8 по-едри домата
• 2-3 с.л. масло
• 2 равни с.л. брашно
• 250 мл прясно мляко
• 50 г настърган кашкавал
• 100 г краве сирене
• 4 яйца
• сол, щипка захар, черен пипер

Начин на приготвяне:

Отрязваме по-дълбоки капачета на доматите и внимателно издълбаваме меката част. Пасираме я и подправяме със сол, захар и черен пипер.

Правим светла запръжка от 2 с.л. брашно и маслото, която разреждаме с бъркане с хладкото мляко. Прибавяме с бъркане пасираната вътрешност на доматите и готвим, докато получим гладък сос. Сваляме от котлона, слагаме настъргания кашкавал, по-едро натрошеното сирене и подправките. Когато сместа поизстине, прибавяме разбитите яйца.

С тази смес пълним издълбаните домати, нареждаме ги в намаслена тавичка, отгоре заливаме с останалата част от плънката и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало