Кулинарни рецепти » Домати със сос Бешамел

 Домати със сос Бешамел

Продукти: (за 4 порции)

• 8 по-едри домата
• 2-3 с.л. масло
• 2 равни с.л. брашно
• 250 мл прясно мляко
• 50 г настърган кашкавал
• 100 г краве сирене
• 4 яйца
• сол, щипка захар, черен пипер

Начин на приготвяне:

Отрязваме по-дълбоки капачета на доматите и внимателно издълбаваме меката част. Пасираме я и подправяме със сол, захар и черен пипер.

Правим светла запръжка от 2 с.л. брашно и маслото, която разреждаме с бъркане с хладкото мляко. Прибавяме с бъркане пасираната вътрешност на доматите и готвим, докато получим гладък сос. Сваляме от котлона, слагаме настъргания кашкавал, по-едро натрошеното сирене и подправките. Когато сместа поизстине, прибавяме разбитите яйца.

С тази смес пълним издълбаните домати, нареждаме ги в намаслена тавичка, отгоре заливаме с останалата част от плънката и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало