Продукти:
• 180 г бадемови ядки
• 140 г галета от кифли
• 140 г краве масло
• 180 г пудра захар
• 6 яйца
• настърганата кора и сокът от 1 лимон
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Запичаме бадемовите ядки, нарязваме ги на ситно и ги смесваме с галетата. Разбиваме размекнатото масло на пяна заедно със захарта и жълтъците. Прибавяме смесените с галетата бадемови ядки, ванилията, лимоновия сок и настърганата лимонова кора. Накрая прибавяме и разбитите на сняг белтъци.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и варим около 1 час на водна баня. Изчакваме готовия пудинг да се охлади и го обръщаме в подходящ съд за сервиране. Преди да го поднесем заливаме с плодов сироп по избор или със силно подсладено и ароматизирано с ванилия прясно мляко.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...