Продукти:
• 2 кг ябълки
• 1 кг наденички
• 75 г краве масло
• 1 чаша сухо бяло вино
• 2 с.л. нишесте (брашно)
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките, почистваме ги и нарязваме на тънки резенчета. Намазваме с масло кръгла тавичка и подреждаме ябълките на кръгове. Отгоре разхвърляме 25 г краве масло.
Включваме фурната на 180 градуса и печем ябълките до леко омекване, но да не се разкашкат.
Разтваряме нишестето (брашното) в хладка вода и го изсипваме в затопленото (но не кипящо) вино. Изсипваме течността върху ябълките.
Междувременно запържваме на слаб огън с останалото масло наденичките, предварително набодени на няколко места с вилица. Подреждаме наденичките върху ябълките и слагаме да се запекат в умерена фурна.
При поднасяне обръщаме тавичката обратно - с долната част нагоре.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...