Кулинарни рецепти » Пилешки бутчета със зрял боб

 Пилешки бутчета със зрял боб

Продукти:

• 400 г зрял боб
• 400 г пилешки бутчета без кости
• 4-5 с.л. олио
• 2 глави лук
• 2 големи домата
• 3 ч.ч. пилешки бульон (може и кубче)
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба във вода с щипка сол и го оставяме 1 нощ. Изливаме водата на боба и сипваме нова. Варим го около 35 минути, после отцеждаме.

Нарязваме пилешкото месо на парчета, лука – на ситно, а обелените домати – на кубчета.

В дълбок тиган сгорещяваме олиото и запържваме в него пилешкото месо за 5 минути. Добавяме лука и готвим 5-6 минути. Сипваме доматите, разбъркваме и готвим на тих огън, докато течността се изпари.

Прехвърляме всичко в тавичката заедно с боба, заливаме с бульона. Посоляваме и печем ястието 1 час в загрята до 180 градуса фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало