Продукти: (за 1 гювече)
• 120-150 г месо за пържене
• половин глава лук
• 2-3 с.л. олио
• 1 чушка
• 1 домат
• 1 люто чушле
• червен и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
На дъното на гювечето сипваме олиото и слагаме ситно нарязания лук. Слагаме във фурната, за да се запържи лука.
През това време изпържваме месото - на пържола или на късчета, според месото и желанието. Слагаме месото върху изпържения лук.
Отгоре нареждаме нарязания на кръгчета домат, нарязаната на ивици чушка и лютото чушле. Поръсваме със сол, червен и черен пипер.
След това слагаме гювечето отново да се допече.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...